Bugün, 3 Mayıs 2024 Cuma

Erdek, Seyitgazi'ye yeni proje yolda

Erdek, Seyitgazi

Erdek'teki Seyitgazi Tepesi'ne yeni proje yapılacak.

Erdek’teki Seyitgazi Tepesi’ne yeni proje yapılacak. Eğlence mekanlarının da yer aldığı Seyitgazi’de uygulanacak yeni projeyle ilgili olarak bilgi veren Belediye Başkanı Hüseyin Sarı, şunları söyledi:
“Bildiğiniz gibi daha önce benim dönemimde başlatılan bu proje yarım kalmıştı. Hâlen, Bursa’da, Fatih Aydın’ın yönetimindeki bir mimarlık kuruluşu ile birlikte Seyitgazi’deki mevcut durumun tespitini yapıyoruz. Tepenin hali hazırını gerçekleştiriyoruz. Daha sonra bu plana yeni projeler ilave ederek, Bursa Tarihi Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu’nun onayına sunacağız. Çünkü, Seyitgazi bölgesi birinci derece doğal sit ve ikinci derece arkeolojik sit kapsamında bulunuyor. Yeni proje kapsamında bölgeye restoranlar ve butik oteller yapmayı düşünüyoruz.”
KURUL, EKİM’DE ERDEK’TE TOPLANACAK
Bu arada, Bursa Tarihi Eserler ve Anıtlar Yüksek Kurulu, ekim ayı olağan toplantısını Erdek’te yapacak. Kurulun, bu toplantısı kapsamında Seyitgazi başta olmak üzere Erdek’teki bazı sit ve arkeolojik alanlarda incelemeler yapması bekleniyor.
Haber : Önder Balıkçı



sedatönder
15.08.2014 19:39:09
Çalışması yapılan projede;onay safhalarının sıralı açıklanması projenin inandırıcılığını arttırıyor.Erdek için yapılacak işlerde kaybedilenler ve sebepleri herkesçe malumdur.Büyükşehir Belediyesi gerçeğinden sonra ``Kol kırılır yen içinde kalır``politikası izlenmelidir.Seçimlerin bittiği ancak sürtüşme yanlışlığının son bulmadığı ilçemizde,galiba; haklı olmak yetmiyor, akıllı olmak gerektiğini bir kez daha hatırlamalıyız.

  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 11.2 ° / 9.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 17.1 ° / 8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı